Нацбанк підвищить поріг операцій для фінмоніторингу

Читать на русском
Раніше рада НБУ погодила прогноз прибутку регулятора за 2018 рік, який планується перерахувати до держбюджету в 2019 році, в розмірі 34,9 мільярда гривень.

Нацбанк анонсував збільшення ліміту обов'язкового фінансового моніторингу операцій вдвічі — до 300 тисяч гривень.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив «Інтерфаксу» директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.

НБУ затвердив правила округлення загальної суми покупки в чекуЗміни почнуть дію з 1 липня 2018 року після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

Відповідно до законодавства, Нацбанк зобов’язаний здійснювати моніторинг підозрілих фінансових операцій на предмет відмивання коштів, фінансування тероризму та торгівлі зброєю.

Наразі діє норма, що зобов’язує НБУ перевіряти операції на суму понад 150 тисяч гривень на предмет здійснення незаконних дій, ухилення від оподаткування або причетність до тероризму.

Збільшення ліміту для обов’язкового моніторингу фінансових операцій відбудеться у ході затвердження четвертої європейської директиви.

«Ми сподіваємось, що закон з відповідними змінами парламент затвердить найближчим часом», — повідомив Береза.

Він також зазначив, що робота над законом ще триває.

Раніше рада НБУ погодила прогноз прибутку регулятора за 2018 рік, який планується перерахувати до держбюджету в 2019 році, в розмірі 34,9 мільярда гривень.

Також Національний банк України оштрафував одразу три банки за виявлені ознаки ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: