Українським олімпійцям обіцяють сучасний спорткомплекс під Херсоном

Читать на русском
Під Херсоном в курортному селищі Лазурне на базі оздоровчого пансіонату Прибережний незабаром з'явиться сучасний спортивний комплекс.

Під Херсоном у курортному селищі Лазурне на базі оздоровчого пансіонату «Прибережний» незабаром з'явиться сучасний спортивний комплекс.

Про це пише «Слово і Діло».

Спорткомплекс зведуть завдяки спільному партнерству держави й громадськості.

Відповідний проект реалізації представив у Херсоні громадський діяч, голова правління Механічного заводу Андрій Путілов.

Про будівництво тренувальної бази він задумався після відвідування Нідерландів, де відсутнє таке поняття, як комунальні підприємства, але все відповідає високим стандартам, що стосується і спорту.

Меморандум про реалізацію проекту підписали представники чотирьох сторін: Міністерство спорту України, Федерація легкої атлетики України, Херсонська обласна державна адміністрація та пансіонат «Прибережний» як інвестор.

Як повідомляється, в презентації проекту взяв участь міністр спорту Ігор Жданов, назвавши майбутнє будівництво спортивного об'єкту в Лазурному «соціальною відповідальністю бізнесу», висловивши також подяку ініціатору за «нове мислення і розуміння всіх проблем, які є в державі».

За словами генсекретаря Федерації легкої атлетики Михайла Медведя, сучасна тренувальна база сьогодні необхідна не тільки Херсонщині. Адже на цей момент українські спортсмени через відсутність належних умов змушені проводити початкові збори в Туреччині. А майбутній спорткомплекс на Чорноморському узбережжі, де клімат дозволяє займатися спортом більшу частину року, може вирішити цю проблему.

  Зокрема Андрій Путілов заявив про плани відкрити сучасне футбольне поле в «Прибережному», яке стане частиною спорткомплексу, вже цього літа.

«Ми робимо по суті пілотний проект. Я думаю, міністерство підтримає, ми реалізуємо і дамо сигнал для іншого бізнесу приєднуватися до таких проектів. Все готово, у нас є підрядники, матеріали, всі технології, все готово. А восени ми продовжимо будівництво спортивного ядра», - сказав Андрій Путілов.

Нагадаємо, згідно з моніторингом «Слова і Діла» про обіцянки політиків, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв пообіцяв побудувати 26 футбольних полів по всій Херсонській області. Ця обіцянка була озвучена чиновником 8 місяців тому і знаходиться в процесі виконання.

Також «Слово і Діло» зібрало обіцянки українських політиків з розвитку спорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: