Геращенко заявила, що в РФ залишаються десятки дипломатів України

Читать на русском
Після висилки МЗС РФ групи українських дипломатів на території Російської Федерації залишаються кілька десятків співробітників українських дипмісій.

Після висилки МЗС РФ групи українських дипломатів на території Російської Федерації залишаються кілька десятків співробітників українських дипмісій.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 30 березня, на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

Ультиматуми та холодна війна: у що виллється для РФ масова висилка дипломатів?Чисельність постійного представництва Росії при НАТО буде скорочена на 10 осіб. Про наслідки рішення щодо вислання дипломатів розповіли експерти.

«У посольстві в Москві, у наших консульствах у Санкт-Петербурзі, Ростові, Єкатеринбурзі і Новосибірську залишаються кілька десятків дипломатів і консулів, яким тепер буде важче, зросте навантаження і тиск», - повідомила вона.

За словами Геращенко, дипломати, які досі залишаються в РФ, допомагають політув'язненим українцям, утримуваним у в'язницях і СІЗО країни-агресора.

Також вона додала, що українському уряду необхідно закріпити чиновника, який координуватиме роботу всіх відомств з надання підтримки і юридичної допомоги сім'ям заручників і політв'язнів, українців і кримських татар.

Нагадаємо, Російська Федерація оголосила про видворення 13 українських дипломатів.

Голова МЗС України Павло Клімкін назвав висилку Росією українських дипломатів нонсенсом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: