Нове «перемир'я» на Донбасі: в Мінську назвали дату

Читать на русском
Тристороння контактна група в Мінську домовилася про встановлення нового перемир'я з 30 березня.

Тристороння контактна група в Мінську домовилася про встановлення нового перемир'я з 30 березня.

Про це повідомляється на офіційному сайті ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 25 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 25 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей знову підтвердила свою повну відданість всеосяжному, стійкому й необмеженому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00 годині 01 хвилині (за київським часом)», – ідеться в заяві.

Учасники переговорів відзначили позитивний вплив перемир'я згідно з домовленостями від 2 березня 2018 року й наголосили на важливості забезпечення миру та спокою для населення в період майбутніх великодніх свят.

Був зроблений акцент на важливості дотримання відповідних розпоряджень про припинення вогню й ефективне використання дисциплінарних заходів у разі його порушень, недопущення просування бойових сил і розвідувальних місій; запобігання вогню у відповідь. При цьому суворо заборонені стрілянина в населених пунктах і з них, присутність та використання важкої зброї в населених пунктах і поблизу них, обстріли цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.

Нагадаємо, наприкінці лютого учасникам контактної групи в Мінську вдалося домогтися угоди про «абсолютне перемир'я».

Як повідомлялося, за минулу добу, 25 березня, зафіксовано 44 обстріли бойовиків, один військовий загинув, ще один – отримав бойову травму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: