В ЄС анонсували жорсткі заходи проти Facebook

Читать на русском
Єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова оголосила про «жорсткі заходи» щодо Facebook на тлі скандалу з витоком даних.

Єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова оголосила про «жорсткі заходи» щодо Facebook на тлі скандалу з витоком даних.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Витік даних із Facebook: Цукерберг збіднів на мільярдиСтатки засновника найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга знизилися на 5 млрд дол через новини про витік даних користувачів соцмережі.

«Я вимагаю від Facebook подальших пояснень, наприклад, в якій мірі це торкнулося європейських користувачів», - заявила єврокомісар.

За її словами, «це зловживання даними 50 мільйонів користувачів Facebook є абсолютно неприйнятним».

Юрова також підкреслила, що уряд і відповідальні відомства США запевнили ЄС, що вони «сприймають всі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів».

«Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми обходимося з власними особистими даними, може мати масштабні наслідки. Зрештою, мова йде про основи нашої демократії», - заявила Юрова.

Нагадуємо, компанія Facebook опинилася під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими обсягами даних, отриманими через Facebook, щоб допомогти політикам перемогти на виборах. Зокрема, мова йде про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанії.

Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга дати пояснення з приводу скандалу зі зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.

Великобританія проводить розслідування відносно компанії Cambridge Analytica.

Марк Цукерберг заявив, що через скандал компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до значної кількості інформації користувачів, і обмежить доступ цих даних для розробників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: