Генпрокурори навідалися до Цукерберга через витік даних із Facebook

Читать на русском
Генпрокурори штатів Нью-Йорк і Массачусетс запросили у компанії Facebook інформацію про збір даних користувачів соцмережі британською фірмою Cambridge Analytica.

Генпрокурори штатів Нью-Йорк і Массачусетс запросили у компанії Facebook інформацію про збір даних користувачів соцмережі британською фірмою Cambridge Analytica.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на агентство ТАСС.

Цукерберг готовий використовувати криптовалюту в FacebookЗасновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив про можливість використання криптовалют в службах сайту.

Серед запитаних документів - листування компанії з британською фірмою. Стверджується, що генпрокуратури двох штатів ведуть спільне розслідування діяльності Facebook і Cambridge Analytica на тлі скандалу про незаконне використання даних 50 млн користувачів соцмережі.

Кілька американських сенаторів вимагають провести слухання за участю голови соцмережі Марка Цукерберга, щоб задати йому питання про збір даних і зв'язках з Cambridge Analytica. Власне розслідування мають намір провести і в Європарламенті.

20 березня генпрокурор штату Коннектикут Джордж Джепсен також запросив у Facebook документи у цій справі.

За словами представника Держдепартаменту США Хізер Науерт, відомство не отримувало і не використовувало дані з Facebook від Cambridge Analytica.

19 березня телеканал CNN повідомив про витік даних користувачів Facebook - інформацією незаконно користувалися фірма Global Science Research і платформа Cambridge Analytica, яка співпрацювала з передвиборчим штабом президента США Дональда Трампа. Передбачається, що фірма займалася онлайн-рекламою для президентської кампанії Трампа і просувала його політичний порядок в соцмережах. Дані були отримані через додаток у Facebook.

Нагадаємо, статок засновника найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга знизився на $ 5 млрд через новини про витік даних користувачів соцмережі.

А в січні статок Цукерберга впав на 2,9 млрд дол. після того, як стало відомо, що соціальна мережа поміняє алгоритм новинної стрічки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: