Арешт Савченко: чого чекати далі та чим усе може закінчитися?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

По-перше, підготовка теракту, по-друге, згідно з матеріалами, обговорювалося не просто вбивство депутатів, але й мирних громадян. Тобто злий умисел щодо тероризму очевидний на всі сто відсотків. Савченко можуть і не випустити із зали суду.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородній, оцінюючи судовий процес у справі Савченко.

«На кілька місяців Савченко точно заарештують. Але з огляду на тяжкість пред'явленої статті, небезпеку яку вона могла й може нести людям, то висока ймовірність того, що до завершення суду Савченко може й не вийти. Це було б логічно», – зазначив Загородній.

«Це не якісь майнові злочини, не корупційні справи, не справа про крадіжку, коли ще якось можна зрозуміти заставу. В цьому випадку її точно посадять. Далі? Далі, напевно, будуть продовжувати», – припустив він.

На його думку, незабаром мають з'явитися нові фігуранти, оскілки слідство заявляє, що планувався такий масштабний терористичний акт, то щонайменше 50 осіб мали забезпечувати все це.

Не могли Рубан із Савченко самостійно встановити міномети й почати обстрілювати. Хтось це все мав підготувати. Це багато людей. Тим більше, якщо йдеться ще й про штурм будинків Авакова, Порошенка та інших, як заявило слідство, то одними руками це зробити неможливо.

Усі звинувачують Медведчука, але чомусь його ніхто не допитує, звернув увагу фахівець.

«Чомусь більше говорять. Значить, чи то справи до нього реально немає, чи це якийсь тиск на нього, чи щось іще», – додав політтехнолог.

«Якщо суд прийме всі зібрані докази, то Савченко в підсумку може загрожувати й довічне», – уточнив експерт.

Ніхто в світі тероризм і вбивство власних громадян не підтримає, тому Захід також не заперечуватиме, якщо Савченко посадять, підкреслив він.

Притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Савченко: як голосували нардепиАрешт Надії Савченко сьогодні схвалила Верховна Рада. Слово і Діло розбиралось, як голосували фракції та групи.

«А українцям також потрібно дивитися на деякі речі більш тверезо й не підтримувати розмови на кшталт того, що давайте підемо, розгромимо ВР. Не потрібно воювати проти інститутів держави. Інститути, які погано працюють, – це краще, ніж інститути, які взагалі не працюють. Інститути, які не працюють, – це «Л/ДНР». Навряд чи в Україні хтось хоче жити в «Л/ДНР», – резюмував Тарас Загородній.

Нагадаємо, ГПУ оприлюднила відеодокази силовиків, як Савченко та Рубан готували теракти в Києві. На кадрах помітні зустрічі з офіцерами ЗСУ, пристрілка зброї на полігоні та переговори щодо планів атаки на урядовий квартал у столиці.

Як депутати голосували за подання Генеральної прокуратури щодо Савченко – на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: