У СБУ розповіли, як довго триватиме АТО

Читать на русском
Антитерористична операція триватиме до відновлення державних кордонів України. В СБУ також пояснили, чи змінився формат АТО.

Антитерористична операція триватиме до відновлення державних кордонів України.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв за короткий час відновити суверенітет над сходом країниСказано 30 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Зараз по суті триває то, що відбувалося і раніше. Єдине - змінилося керівництво. Ми офіційно передали керівництво антитерористичною операцією військовим», - сказав він.

Він додав: «Ми привели все в належний вигляд. А СБУ як брала участь, так і буде продовжувати на тих принципах, які і були раніше».

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи означає це, що припинення АТО як структурної складової операції Об'єднаних сил, не планується, Кононенко сказав: «Ні, не буде, все це буде продовжено до відновлення державних кордонів».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 23 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомлялося, прийнятий закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» передбачає, що стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, которий призначається президентом України за поданням начальника Генштабу.

У березні президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенантаСергія Наєв командувачем Об'єднаних сил.

У Генштабі Збройних сил України пояснювали, що АТО на Донбасі, оголошена в 2014 році, триває і рішення про її продовження або припинення братиме керівник Антитерористичного центру при СБУ, незалежно від проведення операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: