«ЖНР». СБУ викрила в соцмережах чергову псевдореспубліку

Читать на русском
Оперативники СБУ викрили діяльність так званої Житомирської народної республіки, заблокувавши всілякі спроби популяризації псевдореспубліки в соцмережах.

Оперативники СБУ викрили діяльність так званої «Житомирської народної республіки», заблокувавши всілякі спроби популяризації псевдореспубліки в соцмережах.

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ, пише «Слово і Діло».

Путін спрогнозував загибель жителів «ЛДНР»Закриття ділянки російсько-українського кордону в районі Донбасу до політичного врегулювання ситуації призведе до загибелі багатьох місцевих жителів.

Співробітники спецслужби встановили, що для створення необхідної «картинки» підозрювані використовували реальні персональні дані жителів Житомирської області, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти в соціальних мережах. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки й наповнювали їх антиукраїнською інформацією.

Правоохоронці, зокрема, задокументували факт використання російськими пропагандистами особистої інформації та фотографій жительки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої «Житомирської народної республіки». Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації незаконних збройних формувань «ДНР/ЛНР». Жінка не підозрювала про свою «причетність» до створення антиукраїнської сторінки.

Співробітники СБУ також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували «лайками» антиукраїнські пости, мають явні ознаки інтернет-ботів, лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.

Служба в рамках чинного законодавства вжила необхідних заходів для блокування інтернет-спільноти фейкової «ЖНР» і припинення її інформаційного наповнення.

Раніше СБУ відкрила кримінальне провадження через подачу як «Л/ДНР» окремих районів Донецької та Луганської областей на карті України під час Львівського форуму.

Також співробітники СБУ заблокували діяльність організаторів схеми нелегальної міграції через територію України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: