Туреччина заявила про взяття під контроль сирійського Афріна

Читать на русском
Угруповання «Сирійська вільна армія» (FSA) заявила, що увійшла в сірійське місто Афрін і зайняла частину його території.

Угруповання «Сирійська вільна армія» (FSA) заявила, що увійшла в сірійське місто Афрін і зайняла частину його території.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters з посиланням на представника угруповання.

Представник FSA також заявив, що з міста вибиті курдські загони. Зараз сили сирійської опозиції зайняли північну, східну і західну частину Афрін.

Нагадаємо, 21 січня Генштаб Туреччини оголосив про початок наземної операції на півночі Сирії (район Афріна) проти курдських збройних формувань.

В Анкарі наполягають, що «курдські терористи», які орудують на півдні Туреччини, нібито отримують підтримку з сирійського Афріну, і це загрожує нацбезпеці країни.

Крім того, керівництво антитерористичної коаліції з боротьби з ІДІЛ на чолі з США заявило про створення «сил охорони кордону» Сирії на основі курдських формувань, що також викликало різке неприйняття з боку Анкари.

20 лютого в Афрін увійшли проурядові війська Асада, однак на відстані до 10 км від Афрін їх обстріляла турецька артилерія, вони були змушені відступити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: