Вибухи і обстріли на Донбасі: в ОБСЄ озвучили статистику за добу

Читать на русском
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі за добу зафіксували 52 вибухи в Донецькій області і 11 - у Луганській.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі за період з 19:30 15 березня до 19:30 16 березня зафіксувала 63 вибухи.

Про це йдеться у звіті організації від 17 березня, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 17 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, одночасно зафіксувавши меншу кількість вибухів (орієнтовно 52 проти майже 140)», - повідомили спостерігачі.

У Луганській області місія ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, проте зафіксувавши більше вибухів (11), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (7 вибухів).

Зокрема, вдень 16 березня в підконтрольному Україні Павлополі спостерігачі чули 11 вибухів невизначеного походження на невстановленій відстані на північний схід, схід, східно-південний схід і південний схід.

«СММ продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів, а також намагається отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах н.п. Станиця Луганська, н.п. Золоте і н.п. Петровське. Доступ СММ залишався обмеженим, проте спостерігачі змогли здійснити моніторинг на деяких частинах цих ділянок», - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, за минулу добу, 17 березня, зафіксовано 1 обстріл українських позицій на донецькому напрямку. На луганському напрямку протягом доби зберігалася тиша.

Як відомо, бойовики майже рік не пускають ОБСЄ в село під Донецьком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: