Членство України в ЄС є питанням декількох років – Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко переконаний, що членство України в ЄС є питанням декількох років.

Президент Петро Порошенко переконаний, що членство України в ЄС є питанням декількох років.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke, повідомляє «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що в Україні пройде референдум щодо членства в Європейському СоюзіСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У Німеччині це може бути непопулярним, але я абсолютно впевнений, що Україна буде прийнята до Європейського Союзу. І це буде питання років, а не десятиліть. Навряд чи якась інша країна проявляє більше інтересу по відношенню до Європи, ніж Україна», - сказав Порошенко.

Президент заявив, що встановить курс на вступ України в НАТО, а потім в ЄС і рішуче буде продовжувати шлях реформ, в проведенні яких за останні 3 роки Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 25 років. Це стосується і боротьби з корупцією.

«Ми будемо відповідати критеріям приєднання, в тому числі в боротьбі з корупцією», - пообіцяв президент.

Знову «аспірант»: чи стане Україна членом НАТОУ відносинах із НАТО Україна повторює шлях, який безуспішно намагалася пройти в 2005-2008 роках.

Він зазначив свою заслугу в створенні «повністю незалежною антикорупційної інфраструктури» в країні, заявивши, що пишається цим.

Визнаючи, що до кінцевої мети ще не близько і робота повинна бути проведена велика (про що говорить і зауваження авторів інтерв'ю про те, що в рейтингу Transparency International Україна стоїть на 130 місці серед 180 країн), Порошенко нагадав, що за участь в корупційних справах в країні заарештовують і міністрів.

При цьому Порошенко заявив, що «сам створив спеціальний антикорупційний суд, якого немає в більшості європейських країн».

Глава держави стверджує, що основа для хабарництва і корупції ліквідована. Якщо вразливим для корупції раніше був сектор енергетики, то тепер існує комплексна система управління, існує нульова терпимість до корупції.

«Запитайте у західних інвесторів: вони підтвердять, що ми досягли значного прогресу», - запропонував Порошенко.

Він зазначив, що органи боротьби з корупцією мають підтримку і довіру міжнародних ділових партнерів, і висловив упевненість, що разом з європейськими партнерами України вдасться ще більше знизити корупцію в країні.

Раніше Порошенко дав розпорядження підготувати проект поправок до Конституції України, який закріпить прагнення України до вступу в НАТО.

Також Порошенко закликав до бойкоту ЧС з футболу в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: