ООН назвала найщасливішу країну світу

Читать на русском
Організація об'єднаних націй (ООН) представила доповідь The World Happiness Report, в якій 156 країн світу оцінюються за «рівнем щастя» їх жителів.

Організація об'єднаних націй (ООН) представила доповідь The World Happiness Report, в якій 156 країн світу оцінюються за «рівнем щастя» їх жителів.

Експерти організації враховували такі параметри, як очікувана тривалість життя, кількість особистої свободи, соціальна підтримка, рівень корупції та багато інших, пише «Слово і Діло».

Україна в світових рейтингах: динаміка за останній рікАналітики Слова і Діла з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

Перше місце рейтингу посіла Фінляндія, на другому місці - лідер торішнього рейтингу Норвегія.

«Фінляндія вперше досягла першого місця в цьому звіті. Норвегія, яка лідирувала в попередній доповіді, опустилася на друге місце», - йдеться в доповіді.

Трійку кращих замикає ще одна північна країна - Данія, слідом йде Ісландія. У десятку потрапили також Швейцарія, Нідерланди, Канада, Нова Зеландія, Швеція та Австралія.

Генеральний директор науково-дослідного інституту щастя в Копенгагені Мейк Вікінг зазначив, що північні країни створили дійсно хороші умови для життя людей, хоча вони і платять одні з найвищих податків у світі.

Минулої осені був опублікований схожий рейтинг країн з найщасливішим населенням. Виявилося, що перше місце посіла Норвегія, друге і третє місця - Данія та Ісландія відповідно. Росія в списку країн посіла 49 місце, а на останньому, 122-му місці опинилася Індія.

Нагадаємо, Україна увійшла в шістку найдешевших для життя країн світу.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: