Україна запровадила тимчасовий безвіз для македонців

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко, в четвер, 15 березня, підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Македонії.

Президент України Петро Порошенко, в четвер, 15 березня, підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Македонії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу голови держави.

«Ввести на період з 16 березня 2018 року по 15 березня 2019 року безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Республіки Македонія, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів», - йдеться в документі.

На Банковій пояснили, що це рішення президент ухвалив з метою розвитку та практичної реалізації принципів добросусідського партнерства між Україною і Македонією, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах взаємовідносин та підтверджуючи наміри продовжувати співробітництво щодо лібералізації режиму взаємних поїздок громадян.

Порошенко також доручив Кабінету Міністрів вжити заходів, що випливають з цього указу.

Безвізовий режим і нові позови проти Росії: як виконує обіцянки Клімкін«Слово і Діло» розбиралось, як міністр закордонних справ Павло Клімкін виконує свої обіцянки.

Раніше повідомлялося, що Україна і острівна держава Антигуа та Барбуда уклали угоду про взаємне скасування візових вимог. Перед цим стало відомо, що за місяць українцям видали півмільйона біометричних паспортів.

Також стало відомо, скільки українців скористалися безвізом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: