Що обіцяли бійцям АТО: Порошенко, Богомолець, Денисова

Читать на русском

З початку Антитерористичної операції 206 бійців АТО стали інвалідами.

Система народного контролю «Слово і Діло» зібрала обіцянки політиків щодо допомоги постраждалим українським патріотам.

Зокрема Президент Петро Порошенко обіцяв кожному військовому, що знаходиться в зоні АТО, надати статус учасника бойових дій.

Також він звернув увагу на важливості зміни ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями і підходів до захисту та реалізації їх прав.

«Я не хочу, щоб в Україні більше використовувалося слово «інвалід». Я хочу, щоб ставлення було таке, як в країнах Європейського Союзу», – заявив він.

У свою чергу Ольга Богомолець та Людмила Денисова заявили, що учасники АТО отримають безкоштовне та позачергове протезування. Так 6 листопада 2014 року Президент підписав закон про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік, який дозволить профінансувати видатки на протезування учасників антитерористичної операції, що отримали важке поранення.

Тим часом глава облдержадміністрації Володимир Гунчик 6 листопада 2014 року створив реабілітаційний центр для учасників АТО. Такий самий центр створили і у Черкаській області за ініціативи голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченко.

Читайте також: Вже 10 країн ЄС ратифікували Угоду про асоціацію з Україною

Допомагають пораненим бійцям і в Європі. Зокрема НАТО надало Україні 4 мільйони євро на реформи й реабілітацію солдатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: