Велика Британія оголосила про заходи проти РФ через отруєння Скрипаля: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Тереза Мей оголосила про висилку російських дипломатів із Британії. Крім того, відкликане запрошення для голови МЗС РФ Сергія Лаврова.
Тереза МейСлово і Діло

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей сьогодні, 14 березня, оголосила про нові обмежувальні заходи щодо Росії у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Зокрема, з Британії будуть вислані 23 російських дипломати, скасовується запрошення міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову. Крім того, припиняються всі дипломатичні контакти на високому рівні.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що в соціальних мережах думають з приводу загострення відносин між Британією та Росією.

«Ось це я розумію – державна позиція! Питання національної безпеки – це пріоритет цивілізованих країн світу в протистоянні російському терору. В Англії йдеться про спробу вбивства двох осіб. В Україні за три роки Кремль знищив понад 10 тисяч українських громадян і силою захопив частину наших територій, включно з Кримом. Питання: а, може, й нам давно час? Як на мене, це питання риторичне», – написав радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

«І ось це говорить про те, що скандал переходить у відкрите протистояння цивілізованого світу й Путіна. І ми знову є форпостом між Заходом і варварською Росією», – вважає народний депутат Борислав Береза.

«Велика Британія висилає 23 російських дипломатів після отруєння двох людей. Україна нікого не висилає навіть після вбивства понад 10 тисяч. Feel the difference (відчуйте різницю – ред.)», – написав Сергій Іванов.

«23 російських дипломатів Мей вишле з Британії у відповідь на використання на своїй території «Новачка». Ось тільки на не зовсім зручне запитання про подальший експорт Британією ядерних речовин для зброї до Росії відповідати Тереза не стала. Десь сміється маленький карлик», – написав журналіст Андрій Коваленко.

«Тут навіть нема про що говорити. 23 дипломати та неучасть державної делегації в ЧС із футболу. Напевно, щоб реально почали щось робити, потрібно підірвати ядерну бомбу в центрі Лондона», – вважає Анатолій Шушук.

Нагадаємо, посольство Росії відреагувало на рішення Великої Британії вислати 23 дипломатів, назвавши його неприйнятним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: