Карта АТО: ситуація на сході України станом на 13 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 13 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, на лінії зіткнення знову не зафіксовано дотримання умов режиму тиші. При цьому бойовики російсько-окупаційних військ знову, в порушення Мінських домовленостей, застосували по позиціях захисників України міномети забороненого калібру 120 мм. Це відбулося вперше з часу встановленого опівночі 5 березня перемир’я.

Протягом минулої доби зафіксовано 5 прицільних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог випустив близько 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують суворо дотримуватися оголошеного з опівночі 5 березня перемир’я, та вогонь у відповідь не відкривають.

Внаслідок ворожих обстрілів на Донецькому напрямку отримали поранення двоє українських військових. Їх доставлено до військового мобільного госпіталя.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зафіксовано два прицільних ворожих обстріли. Протягом майже двох годин, з 12:00, окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по оборонцях Новгородського. Після відносного затишшя, з 22:20 противник відновив обстріли з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по захисниках Луганського.

Донецький напрямок

Зафіксовано активізацію російсько-окупаційних військ: противник здійснив три прицільні обстріли. Причому, тут окупанти свідомо порушували режим перемир’я, застосовуючи по позиціях наших військових міномети різних калібрів.

Зранку, близько 06:00, противник вів обстріл з мінометів калібрів 120 та 82 мм, та гранатометів по оборонних позиціях наших захисників в районі Павлополя.

Пізніше, з близько 17:30, окупанти застосували по оборонцях Водяного міномети калібру 82 мм та озброєння БМП. З 23:00, до опівночі зафіксовано ворожий обстріл в районі Авдіївки. Тут бойовики російсько-окупаційних військ також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, та активно застосовували стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: