Карта АТО: ситуація на сході України станом на 12 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 12 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Як і в попередні дні, минула доба вкотре не відзначилася цілковитою тишею на лінії зіткнення. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим перемир’я. Серед наших військових, на жаль, знову є втрати.

Усі 4 ворожих обстріли наших оборонних позицій визначені як прицільні.

Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали.

Внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинув один військовослужбовець Збройних Сил України. Подія сталася на Донецькому напрямку, під час виконання бойового завдання з перевезення майна та повернення до підрозділу.

Також, під час проведення інженерної розвідки місцевості в одному з районів виконання завдань на Донецькому напрямку, внаслідок підриву на вибуховому пристрої отримав поранення один військовослужбовець.

Ще двоє наших військових отримали поранення під час обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Усіх поранених захисників доставлено до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я двох військовослужбовців – середньої важкості, ще одного військового – задовільний.

Напрямки:

На луганському напрямку минулої доби противник тричі порушив режим припинення вогню.

Вночі під обстрілами російсько-окупаційних військ зі станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів опинилися наші позиції в районі населених пунктів Луганське та Троїцьке, що на Світлодарській дузі.

Ще один ворожий обстріл, після 15:00, із автоматичного гранатомету зафіксовано нашими військовими в районі села Новозванівка.

На донецькому напрямку минулої доби противник 1 раз відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Після 23:30, під ворожим обстрілом зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів опинилися наші військові в районі Верхньоторецького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: