Путін звинуватив США в організації перевороту в Україні

Читать на русском
Російський лідер заявив, що Штати сприяли державному перевороту в Україні і публічно визнали, що витратили на це мільярди доларів.

Президент РФ Володимир Путін підтвердив в інтерв'ю американському телеканалу NBC, що на цей момент Москва і Вашингтон не є союзниками і налаштовані вороже одне до одного.

Розшифровку інтерв'ю опублікували на сайті Кремля 10 березня, пише «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: Путін озвучив свої умовиПрезидент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не заперечує проти розміщення миротворців по всій території України.

На запитання журналістки, чи згоден Путін, що Росія і США зараз не союзники, він з прикрістю підтвердив це.

«На жаль, ні. Але не ми ж записали вас у вороги. Ви ухвалили рішення на рівні парламенту, на рівні конгресу, записали Росію в число ворогів. Навіщо ви це зробили? Хіба ж ми ввели санкції стосовно Сполучених Штатів? Це США запровадили санкції стосовно нас», - підкреслив російський лідер.

Також він зазначив, що не знає, навіщо Штати запровадили антиросійські санкції, і поставив зустрічне запитання про Україну і американські ракети на кордоні.

«А навіщо ви сприяли державному перевороту в Україні? Ну навіщо ви це зробили? Ви прямо, публічно визнали, що витратили на це мільярди доларів. Публічно ж ваші офіційні особи про це сказали. Навіщо підтримувати держперевороти, озброєну боротьбу на території інших країн? Навіщо ви поставили ракетні системи уздовж наших кордонів?» - сказав президент РФ.

Путін також додав, що США і Росії потрібно спокійно поговорити і розібратися.

Раніше президент Росії заявив, що нинішній рівень двосторонніх відносин між РФ і США не може давати задоволення.

У США ж заявили, що до конфлікту на сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: