США про конфлікт на Донбасі: винна Росія

Читать на русском
До конфлікту на сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України.

До конфлікту на сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України.

Про це заявив тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, реагуючи на виступ російської делегації під час засідання ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 9 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 9 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«У світлі одного з коментарів, зроблених російським колегою стосовно спецпредставника (США Курта) Волкера та заяви російського делегата про те, що призвело до конфлікту в Україні, я хочу навести чотири прості пункти... Всупереч поглядам, висловленим російським делегатом, до конфлікту на сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України», - заявив він.

«Що призвело до теперішньої кризи, яку ми маємо в Україні - так це порушення Росією українського суверенітету. Що призвело до конфлікту в Україні, так це порушення Росією незалежності України. Що призвело до поточного конфлікту в Україні - підтримує теперішній конфлікт там і продовжує становити найбільшу загрозу регіональній стабільності та безпеці», - заявив Каміан.

Він додав, що це «повторення і продовження порушень ряду найважливіших принципів та зобов’язань, які ми маємо в ОБСЄ».

Нагадаємо, в п'ятницю, 9 березня, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим перемир'я на Донбасі.

Також було названо ім'я бійця, загиблого в зоні АТО цієї ночі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: