Мита на метали. Макрон попередив Трампа про загрозу торгової війни

Читать на русском
Запровадження США мит на імпорт металів з країн ЄС може спровокувати торгову війну, в якій програють всі країни.

Запровадження США мит на імпорт металів з країн ЄС може спровокувати торгову війну, в якій програють всі країни.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в розмові з американським лідером Дональдом Трампом, пише «Слово і Діло».

Під час розмови Макрон висловив «серйозну стурбованість» у зв'язку з запровадженням мит, повідомляє ТАСС. На думку французького президента, «такі заходи, спрямовані на союзні країни, які дотримуються правил міжнародної торгівлі, не будуть ефективними в боротьбі з недобросовісною практикою», а лише «ризикують спровокувати торгову війну, яку програють всі країни».

Раніше зі схожим попередженням про загрозу виникнення торгової війни виступали в Німеччині. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що мита «будуть на шкоду всім», тому Берлін має намір шукати діалогу з Вашингтоном.

Міністр торгівлі США Уілбур Росс впевнений, що мита не приведуть до торгової війни. Він зазначив, що такі країни, як Китай, надавали значні субсидії своїм компаніям, що негативно вплинуло на ринки по всьому світу.

8 березня Трамп підписав документ про запровадження мит в 25% на імпорт іноземної сталі і в 10% на алюмінію для підтримки американських виробників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: