Справа Рубана: дружина підтвердила обшуки в будинку

Читать на русском
Дружина керівника Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана, затриманого напередодні на КПВВ Майорськ з арсеналом зброї, заявила про обшуки, які 8 березня нібито силовики проводили в її будинку.

Дружина керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, затриманого напередодні на КПВВ «Майорськ» з арсеналом зброї, заявила про обшуки, які 8 березня силовики проводили в її будинку.

Про це Руслана Рубан розповіла 9 березня у коментарі журналістам в Шевченківському райсуді, де Рубану обирали запобіжний захід, пише «Слово і Діло».

Переговірника Рубана затримали з арсеналом зброї: що пишуть у соцмережахПереговірника Рубана затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

За її словами, до помешкання Рубанів з обшуком прийшли вранці й проводили його до вечора.

«Вилучили рукописні папери, деяку техніку», – зазначила вона.

Як відомо, керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана затримали 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко. Рубан перебував у СІЗО в Маріуполі.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», ч. 1 ст. 14 «Підготовка до злочину», ч. 3 ст. 258 «Терористичний акт».

Близько 12:00 Рубана привезли до Шевченківського райсуду м. Києва для обрання запобіжного заходу. Його підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду й убивства депутатів та інших державних діячів.

Сам Рубан відкинув усі пред'явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій і мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

Прокуратура просила для нього тримання під вартою без визначення розміру застави терміном на 60 діб.

Рішенням суду Рубана взяли під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Президент Петро Порошенко наказав голові СБУ взяти «справу Рубана» на особистий контроль і заявив, що затриманий керівник «Офіцерського корпусу» готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: