У Закарпатській області чиновник вимагав хабара за біометричні паспорти

Читать на русском
За вчинене загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Правоохоронці затримали в Закарпатській області завідувача Воловецького районного сектора ГУ Державної міграційної служби, який вимагав хабара за сприяння позачерговому отриманню біометричних паспортів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

«Зокрема встановлено, що чиновник, зловживаючи службовим становищем, вимагав та отримав у службовому кабінеті 6 тисяч гривень неправомірної вигоди від місцевих жителів за сприяння у вирішенні питання щодо безперешкодного та позачергового одержання трьох біометричних паспортів для виїзду за кордон», – написав він.

Наразі вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст. 208 КПК України та оголошення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) та обрання йому запобіжного заходу.

«За вчинене загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскація майна», – додав Лисенко.

Як повідомлялося раніше, в Миколаївській області поліцейські погоріли на хабарі.

Відзначимо також, у Рівненській області на хабарі затримали групу митників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: