Трамп не схвалив новий удар по армії Асада

Читать на русском
Президент США обговорив можливі дії щодо Сирії в Білому домі. На зустрічі були начальник штабу Джон Келлі, радник з національної безпеки Герберт Макмастер і міністр оборони Джим Маттіс. Рішення ще не прийнято.

Адміністрація президента США розглядає можливість нанесення удару по армії Башара Асада через недавні хімічні атаки в Східній Гуті.

Про це пише Washington Post, передає «Слово і Діло».

Меркель і Макрон попросили Путіна сильніше натиснути на АсадаРосійський лідер Володимир Путін поговорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макрона і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

За словами офіційних осіб, президент США обговорив можливі дії на початку минулого тижня на зустрічі в Білому домі, в якій брали участь начальник штабу Джон Келлі, радник з національної безпеки Герберт Макмастер і міністр оборони Джим Маттіс. Але остаточне рішення ще не прийнято.

«Дональд Трамп попросив розглянути можливу відповідь на застосування урядовою армією Сирії хімічної зброї під Дамаском», - пише видання.

За словами співрозмовника газети, Маттіс висловився проти удару по армії Асада, тоді як Макмастер був за нього.

Прес-секретар Пентагону заперечує, що Маттіс брав участь в дискусіях про військові дії в Сирії, заявивши, що «розмови не було».

Нагадаємо, протягом двох тижнів в результаті обстрілів та авіаударів в Східній Гуті (Сирія) загинуло 600 чоловік. Понад дві тисячі отримали поранення.

Також стало відомо, що в сирійській Східної Гуті застосували хімзброю, є жертви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: