Смертельна ДТП в Харкові: суд продовжить засідання у березні

Читать на русском
Київський районний суд Харкова продовжить розгляд справи про резонансне смертельне ДТП 1 березня.

Київський районний суд Харкова продовжить розгляд справи про резонансне смертельне ДТП 1 березня.

Як пише «Слово і Діло», про це передає УНН.

Жахлива ДТП у Харкові: підозрюваним продовжили запобіжні заходиКиївський районний суд Харкова вирішив не повертати обвинувальний акт щодо Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до прокуратури й визнав можливим призначити розгляд справи по суті.

Підозрюваний водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов вважає себе невинним в аварії. А водій Lexus Олена Зайцева, як і раніше визнає свою провину. Слухання по суті почалося із запізненням на 4 години через клопотання адвокатів Дронова про відвід судді.

Нагадаємо, що клопотання про відвід судді не задовольнили, і головуючим суддею залишився Віктор Попрас.

Також 27 лютого прокурор Ігор Омельченко зачитав обвинувальний акт, в якому в подробицях описані травми постраждалих і причини смерті жертв аварії. Зокрема, стало відомо, що удар Lexus був такої сили, що троє з 5 пішоходів загинули на місці через те, що у них відірвалося серце.

Крім того, у справі з'явилися нові цивільні позови. Постраждалі та родини загиблих вимагають від Дронова та Зайцевої компенсації розмірами від 100 тисяч до мільйона гривень.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня 2017 року Харкові на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg.

В результаті зіткнення п'ятеро пішоходів у віці від 19 до 46 років загинули на місці, ще одна постраждала - 24-річна Діана Берченко - пізніше померла в лікарні від травматичного шоку на тлі вкрай важкої черепно-мозкової травми з розвинувся набряком головного мозку. Крім того, травми різної тяжкості отримали п'ять осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: