День вшанування пам'яті загиблих захисників України досі не визначений Радою, як обіцяв Тетерук

Читать на русском
Андрій Тетерук кілька разів намагався винести на розгляд парламенту постанову про вшанування пам'яті загиблих воїнів АТО але жодного разу нардепи не спромоглися її ухвалити.
Андрій ТетерукСлово і Діло

Народний депутат України Андрій Тетерук провалив обіцянку винести на розгляд парламенту постанову «Про вшанування пам'яті загиблих захисників України».

Таку обіцянку він дав 5 вересня 2017 року, нагадує «Слово і Дело».

«Кожен день роботи в парламенті забезпечується на фронті захисниками України. І кожен випадок, коли ми втрачаємо наших героїв, має нагадувати нам, якою ціною ми боремося за свободу і незалежність. Ми маємо завжди про це пам'ятати й гідно шанувати пам'ять. Буду знову виносити на розгляд Верховної Ради постанову «Про увічнення пам'яті загиблих захисників України», – написав Тетерук на своїй сторінці в Facebook.

У листопаді Тетерук закликав депутатів винести на розгляд а ухвалити цю постанову.

«Я прошу, щоб цього тижня ми розглянули нашу постанову про вшанування пам’яті загиблих захисників України. Тому що ми вже майже цілий рік готуємося її розглянути, і все в нас не вистачає якоїсь частини рішучості винести її до зали. Я бачу повну підтримку і від БПП – наших партнерів по коаліції, і навіть тих політичних сил, які вийшли з коаліції, але налаштовані на те, щоб ця постанова була ухвалена», – заявив депутат.

Але до березня 2018 року депутат не зміг домогтися розгляду парламентом ані проекту постанови «Про проголошення в Україні 29 серпня Днем пам'яті загиблих захисників України», ані альтернативного проекту «Про увічнення пам'яті загиблих учасників антитерористичної операції».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Тетерук дав 41 обіцянку, з яких 20 виконав, а 6 – провалив.

Про бойові та небойові втрати в ЗСУ за час АТО читайте в нашому матеріалі.

Для чого створюють Міністерство у справах ветеранів, можна дізнатися в авторській колонці Олександра Радчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: