Напередодні сильних морозів будинки в Харкові залишилися без опалення

Читать на русском
У Харкові через аварію на тепломагістралі без теплопостачання залишилися понад 400 житлових будинків, скасовані заняття у навчальних закладах.

У Харкові через аварію на тепломагістралі без теплопостачання залишилися понад 400 житлових будинків, скасовані заняття у навчальних закладах.

Про це повідомляє прес-служба місцевої міськради в четвер, 22 лютого, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, порив стався на тепломагістралі, яка йде від ТЕЦ-5, вранці 22 лютого. На даний момент на місці аварії працюють декілька бригад: комунальники відкачують воду, потім розкриють теплотрасу і приступлять до ліквідації дефекту.

Фахівці відзначають, що за нормативами, на усунення неполадки після розтину тепломагістралі буде потрібно від 8 до 12 годин. Поки виконуються відповідні роботи без тепла і гарячої води залишаються понад 400 житлових будинків в Київському і Шевченківському районах міста.

Зокрема, в Київському районі опалення відсутнє в 266 житлових будинках, 5 школах, 4 дитсадках і 16 медичних установах; без гарячої води залишаються 41 житловий будинок, 3 дитсадки і 3 лікарні. У Шевченківському районі без теплопостачання - 89 житлових будинків, дитсадок, школа і 3 лікувальних установи; без гарячої води - 43 будинки, школа, дитсадок і 3 медустанови.

Міськрада ухвалила рішення через відсутність опалення призупинити на один день заняття в деяких навчальних і позашкільних установах зазначених районів.

Це зокрема:

  • школи №4, 5, 36, 37, 105, 109, 116, 131, ліцей «Професіонал», Харківський університетський ліцей;
  • дитячі сади №36, 66, 69, 119, 127, 178, 222, 323, 397;
  • позашкільні навчальні заклади - ДЮСШ №1, НВАГ (навчально-виробниче автогосподарство).

«Навчальний процес при цьому буде здійснюватися дистанційно, тобто школярі отримають завдання від вчителів у електронному вигляді, або ж навчальна програма буде ущільнена на наступному тижні. У даний час йде інформування батьків про ситуацію, що склалася», - наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Києві музей затопило гарячою водою.

Нагадаємо також, в Україні, починаючи з 24 лютого, очікується сильне похолодання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: