Саакашвілі каже, що Україна розвалиться через олігархів

Читать на русском
Політик вважає, що велика концентрація коштів у олігархів і сепаратистські настрої в регіонах призведуть до швидкого краху України.

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі в інтерв'ю австрійському виданню Die Presse заявив, що Україна знаходиться в небезпечному становищі через олігархів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Бути опозицією: чи вдасться позапарламентським силам знайти свій рейтинг без Саакашвілі?Позапарламентські політичні сили втратили потужного медійного лідера – Міхеіла Саакашвілі. Чи вдасться їм знайти спільні точки для порозуміння й спільного походу на вибори – розмірковував політолог Олександр Радчук.
  «Україна перетворюється на мафіозну державу через великі економічні інтереси олігархів. 70% економіки належать семи олігархам, і найголовніші з них - це Петро Порошенко і Рінат Ахметов, які разом володіють половиною цієї частини», - заявив Саакашвілі.

Він також вказав, що багато олігархів утримують власні збройні формування, що вносять нестабільність у суспільство.

Все це, на думку політика, веде до того, що «схід і південь країни гинуть економічно», а на Буковині та Закарпатті зростають сепаратистські настрої.   Раніше Саакашвілі заявив, що його команда буде докладати всіх зусиль, щоб зіпсувати імідж Порошенка за кордоном.

Нагадаємо, 12 лютого Саакашвілі затримали в Києві і депортували до Польщі, згідно із заявою про реадмісію. У середу, 14 лютого, політик приїхав до Нідерландів, де отримав посвідчення особи, що дає йому право на проживання і роботу в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: