Військова прокуратура передала НАБУ справу харківського ректора Алімпієва

Читать на русском
Військові прокурори вирішили передати справу стосовно ректора Харківського нацуніверситету Повітряних сил антикорупціонерам.
Андрій Алімпієв

Військова прокуратура передала детективам Національного антикорупційного бюро матеріали досудового розслідування кримінального провадження щодо начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба Андрія Алімпієва, якого підозрюють у розтраті бюджету.

Таку постанову виніс прокурор військової прокуратури Харківського гарнізону ще 23 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

15 грудня прокурор військової прокуратури Харківського гарнізону скасував зазначену постанову, проте в підсумку справу все одно передали до НАБУ за підслідністю. Передачу справи також підтвердили в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі і адвокат самого Алімпієва.

Вже 12 лютого про подовження запобіжного заходу Алімпієву клопотав прокурор САП. Суд клопотання задовольнив і подовжив дію покладених зобов'язань до 12 квітня.

Як відомо, на Алімпієва поклали наступні зобов'язання: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування з фігурантами справи і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, раніше Апеляційній суд скасував ухвалу про подовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою начальника ХНУПС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: