Карта АТО: ситуація на сході України станом на 14 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 14 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Упродовж доби, що минула, ситуація на лінії зіткнення загострилася. Бойовики російсько-окупаційних військ інтенсивно використовували заборонені Мінськими угодами зразки озброєння – крупнокаліберні артилерійські системи та важкі міномети. Особливо активним ворог ставав темної пори доби.

Загалом, вчора ворог випустив по оборонних позиціях захисників України близько 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 187 мін з мінометів калібру 120 мм, та близько 30 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

Українські військові 5 разів вимушено організовували заходи з придушення вогневої активності окупантів, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими угодами.

Військовослужбовці ЗС України не застосовували у відповідь на обстріли бойовиків російсько-окупаційних військ заборонені Мінськими угодами зразки озброєння. У результаті ворожих обстрілів не постраждав жоден український військовослужбовець.

Вчора ввечері Прес-центр Штабу АТО оприлюднив термінове повідомлення, що в районі Світлодарської дуги, ймовірно з власної ініціативи, командування 3 та 7 мотострілецьких бригад російсько-окупаційних військ віддало наказ на застосування проти Сил АТО артилерії калібру 122 мм. У зв’язку з цим зазначалося, що Сили Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей залишають за собою право на відповідь.

Напрямки:

На луганському напрямку епіцентром ворожої активності вчора став саме цей напрямок, де протягом минулої доби відбулися усі 14 прицільних обстрілів з боку окупантів.

У районі Світлодарської дуги агресор сконцентрував левову частину свідомих порушень режиму тиші. Із самого ранку, з нетривалою перервою, з поступовим нарощуванням інтенсивності вогневого впливу в темну пору доби, російсько-окупаційні війська вели активні обстріли передових оборонних позицій українського війська.

Найчастіше це відбувалося на підступах до Троїцького та Луганського. Найтриваліший обстріл цього дня зафіксовано на околицях Троїцького. За п’ять годин активного вогневого впливу противник випустив по нашим оборонним укріпленням близько 150 снарядів із 122-мм артилерії та з мінометів калібрів 120 і 82 мм. Крім того, окупанти тут застосовували великокаліберні кулемети, зенітну установку та гранатомети. Також ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 і 82 мм по наших позиціях відбулися в районі Попасної та Новозванівки. Вогнем з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник турбував наших захисників поблизу Майорська, Зайцевого, Станиці Луганської та Світлодарська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: