В ОРДЛО залучають місцевих жителів до бойових дій – розвідка

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Донбасу керівництво так званих адміністрацій продовжує заходи з примусу місцевих жителів до участі в бойових діях.

На тимчасово окупованих територіях Донбасу керівництво так званих адміністрацій продовжує заходи з примусу місцевих жителів до участі в бойових діях.

Про це під час брифінгу заявив спікер Міноборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, передає «Слово і Діло».

Загострення на Донбасі: як і навіщо в ОРДЛО проводять «мобілізацію»За даними штабу АТО, бойовики використовують міномети та гранатомети. Крім того, бойовики активізувалися на Світлодарській дузі. З чим це пов'язано, розповіли фахівці.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, керівництво окупаційних адміністрацій продовжує заходи з примусу місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях сходу України до участі в бойових діях у складі російських окупаційних військ. Зокрема, представники так званих військових комісаріатів враховують прибулих на мобілізаційні збори місцевих жителів як людей, які вже нібито склали так звану військову присягу окупаційному режиму», – розповів Гуцуляк.

Він додав, що ватажки окупантів направляють основну увагу при підготовці залучених на так звані мобілізаційні збори осіб, на забезпечення комплектування ними мінометних і артилерійських підрозділів російських окупаційних військ.

Нагадаємо, в штабі АТО раніше повідомили, що за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» провели 11 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України.

Внаслідок обстрілу загинув один військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: