Олімпіада-2018: активісти в Сеулі влаштували мітинг і рвали портрети Кім Чен Ина

Читать на русском
У столиці Південної Кореї пройшла акція протесту проти участі спортсменів з КНДР в зимовій Олімпіаді.

У столиці Південної Кореї близько 800 консервативно налаштованих активістів взяли участь в акції протесту проти участі спортсменів з КНДР в зимовій Олімпіаді.

Про це повідомляє Yonhap, пише «Слово і Діло».

«Консервативні активісти розірвали фотографії північнокорейського лідера Кім Чен Ина, а також намагалися спалити національний прапор країни під час демонстрацій в Сеулі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, активісти висловили осуд не тільки на адресу верховного лідера КНДР Кім Чен Ина, але і по відношенню до дій південнокорейського президента Мун Чже Іна, чию позицію по Північній Кореї вони вважають занадто м'якою.

Зимові Олімпійські ігри: як виступала збірна України в 1994-2014 рокахСьогодні в Південній Кореї відкрилися зимові Олімпійські ігри. Слово і Діло згадує, як виступила збірна України в попередні роки.

«Існує фракція, яка намагається перетворити цю країну в комуністів. Якщо ми не зупинимо її, ми будемо голодувати або будемо замучені до смерті під владою Кім Чен Ина», - стверджували організатори в ході демонстрації.

Як відомо, 9 лютого в Пхенчхан відкрилися XXIІI зимові Олімпійські ігри.

Нагадаємо, Олімпіада-2018 стане найбільшими зимовими Олімпійськими іграми в історії за кількістю учасників. У змаганнях візьмуть участь 2943 спортсменів з 92 країн.

Україну на Олімпіаді представляють 33 спортсмени в 9 з 15 видів спорту.

Раніше, ми писали, хто завоював перше «золото».

Детальніше про те, як виступала збірна України в 1994-2014 роках - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: