У поліції порахували п'яних водіїв

Читать на русском
У 2017 році правоохоронці зафіксували понад 114 тисяч випадків керування транспортом у стані сп’яніння, що на чверть більше, ніж у 2016 році.

У 2017 році правоохоронці зафіксували понад 114 тисяч випадків керування транспортом у стані сп’яніння, що на чверть більше, ніж у 2016 році.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає прес-служба Нацполіції, пише «Слово і Діло».

З'ясувалось, які нововведення до ПДР уже діютьУ Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що наразі набуло чинності обмеження швидкості руху.

«Загалом минулого року сталося 162,5 тисяч дорожньо-транспортних пригод. З них із вини п’яних водіїв – 5,8 тисячі. На дорогах країни загинули майже 3,5 тисячі людей», – розповів Білошицький.

За його словами, проблема керування автомобілем у стані сп’яніння залишається критичною.

Він додав, що кількість п'яних водіїв не зменшилася навіть після підвищення штрафів від 10,2 до 40,8 тисячі гривень та позбавлення права керування транспортними засобами від 1 до 10 років (якщо порушення було скоєне втретє – ред.) у 2016 році.

На думку Білошицького, безвідповідальне ставлення до дорожнього руху, зокрема керування напідпитку, пов’язане з відсутністю необхідного механізму контролю та виявлення такого виду правопорушення.

Також він повідомив, що в 2017 році поліцейські зареєстрували 27 220 ДТП, в яких загинули 3432 людини й майже 35 тисяч отримали травми. При цьому переважна більшість аварій сталася через порушення правил дорожнього руху.

Раніше стало відомо, що столичним водіям приходять SMS про перевищення швидкості.

Нагадаємо, в Україні набули чинності зміни правил дорожнього руху. Тепер максимально допустима швидкість руху в населених пунктах становить 50 км/год.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: