Україна припинила роботу всіх судів на окупованих територіях

Читать на русском
Вища рада правосуддя оприлюднила текст рішення про припинення роботи судів в зв'язку з заходами по боротьбі з тероризмом на окупованих українських територіях.

Вища рада правосуддя оприлюднила текст рішення про припинення роботи судів у зв'язку з заходами по боротьбі з тероризмом на окупованих українських територіях. Рішення прийнято 25 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Нова сесія ВР: чи вирішиться доля антикорупційного судуНебагато часу залишилося до старту нової сесії ВР і депутатам доведеться повернутися, до відкладеного раніше законопроекту про антикорупційний суд. Чого чекати від чиновників, розбирались експерти.

Відповідно до змін в українському судочинстві, 9 січня 2018 року в Вищу раду правосуддя надійшло подання голови Верховного Суду про припинення роботи судів в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Луганській областях.

Подання внесено у зв'язку із заходами по боротьбі з тероризмом на територіях, де розташовані суди, і в цілях забезпечення належного переведення суддів на постійне місце роботи в інші суди того ж рівня без конкурсу.

«З огляду на викладене, керуючись статтею 147 Закону України Про судоустрій і статус суддів, статтями 3, 30, 34 Закону України Про Вищу раду правосуддя 25 січня 2018 року Вища рада правосуддя ухвалила припинити роботу місцевих і апеляційних судів», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ВРУ припинила роботу 36 судів в окупованому Криму і 31 в Донецькій і 17 в Луганській областях.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував екс-главу Адміністрації морпортів.

Нагадаємо, Холодницький розповів, скільки справ готовий передати в антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: