Повітряні сили України поповнилися новою авіабригадою

Читать на русском
На початку 2018 року Повітряні сили України поповнилися новою бригадою тактичної авіації внаслідок переформатування винищувальної авіаційної ескадрильї.

У Повітряних силах України на початку 2018 року стало однією бригадою тактичної авіації більше.

Про це в понеділок, 29 січня, повідомила прес-служба командування ПС ЗСУ в соцмережі Facebook, пише «Слово і Діло».

«1 січня 2018 року відбулося переформування однієї з найстаріших авіаційних частин Повітряних сил – винищувальної авіаційної ескадрильї, дислокованої в смт Озерне Житомирської області. Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки врешті-решт у процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью», – повідомили в Міноборони.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що військові на фронті будуть забезпечені боєприпасами українського виробництваСказано 7 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За даними прес-служби, в роки незалежності України авіаполк ніс бойове чергування в системі ППО на літаках МіГ-23МЛД, однак пізніше його льотному та інженерно-технічного складу довелося переучуватися на МіГ-29 та Су-27.

Україна домовляється зі США про способи поставки JavelinСпеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер розповів про підготовку до передачі Україні американських протитанкових ракет Javelin.

«З початку проведення АТО заводи здають по кілька літаків на місяць. До того ж не лише капітально відремонтовані, а й модернізовані. За два останні роки ПС отримали понад 60 літальних апаратів», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2018 році Збройні сили України планують збільшити участь у багатонаціональних військових навчаннях як на території країни, так і за її межами.

Як повідомлялося, Порошенко дозволив допуск іноземних військових в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: