Британія зважилася на нові заходи для захисту від російської агресії

Читать на русском
Великобританія, яка підтримує Україну в боротьбі з російською агресією вирішила застосувати нові заходи захисту на випадок протиправних дій РФ на адресу Британії.

Великобританія, яка підтримує Україну в боротьбі з російською агресією вирішила застосувати нові заходи захисту на випадок протиправних дій РФ на адресу Британії. На острові Унст в Шетланд будують новий радіолокатор, який посилить здатність збройних сил держави відстежувати непізнані військові і цивільні літаки.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони країни, передає «Слово і Діло».

«Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії. Цей радар життєво важливий для захисту Великобританії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність з ними справлятися», - сказав глава міноборони Британії Гевін Вільямсон.

Уточнюється, що радар дозволить силам НАТО і Британії зрозуміти ситуацію, яка складається в повітряному просторі на північ від Британії і далі, через Норвезьке море.

«Також нова технологія дозволить поліпшити суверенний потенціал Британії в період загострення російської військової активності», - повідомили у відомстві.

Голова МЗС Британії: про корупцію та реформи в УкраїніБританський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив, що Британія занепокоєна рівнем корупції в Україні.

В оборонному відомстві вважають, що дії Росії не обмежуються східними кордонами Європи, тому зважилися на такі заходи.

На думку представників відомства, Унст буде виконувати свою роль, яку він виконував в 1960 і 1970 роках.

Як відомо, острів використовувався як радар раннього попередження на північному фланзі НАТО.

Повідомляється, що вартість радіорадара становить близько 14,2 млн доларів.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Великобританія повністю підтримують Україну в її боротьбі проти агресії Росії.

Нагадаємо, США внесли Росію в список країн-загроз для світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: