Лукашенко відмовився від «податку на дармоїдство»

Читать на русском
Президент Білорусії Олександр Лукашенко підписав декрет № 1, згідно з яким передбачено скасування збору з безробітних.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко підписав декрет № 1, згідно з яким передбачено скасування збору з безробітних.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Щоб скінчилася війна: заява ЛукашенкаПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він дуже хоче, щоб в Україні закінчилася війна.

«Документ спрямований в першу чергу на активізацію роботи органів влади щодо максимального сприяння громадянам у працевлаштуванні, стимулювання трудової зайнятості та самозайнятості населення, - зазначено в повідомленні. - У новий декрет не ввійшли норми про стягування з працездатних непрацюючих громадян збору на фінансування державних витрат. При цьому особи, що раніше визнавалися платниками цього збору, звільнені від його сплати».

Відзначається, що документ передбачає «концептуально інший підхід», спрямований на стимулювання працездатних непрацюючих громадян до легальної зайнятості.

Так, з 1 січня 2019 року безробітні будуть виробляти оплату субсидованих державою послуг з їх повної вартості. Конкретний перелік таких послуг доручено визначити уряду.

Також для реалізації декрету урядом буде вжито низку постанов, якими будуть, в тому числі, визначені порядок віднесення працездатних громадян до не зайнятих у економіці, перелік послуг, що надаються даними громадянам за повною вартістю, порядок розрахунку плати за ці послуги та інші питання. Крім того, продовжили в прес-службі, передбачається вжиття заходів, спрямованих на активізацію профілактичної роботи з працездатними непрацюючими громадянами, які ведуть асоціальний спосіб життя; діяльності податкових органів щодо виявлення і оподаткування прихованих доходів фізичних осіб.

Декрет набуває чинності після його офіційного опублікування.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко не відступиться від «декрету про дармоїдство».

Нагадаємо, навесні в Білорусі почалися протести проти декрету президента, що передбачає запровадження податку з непрацюючих громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: