В Євросоюзі скоротять вихлопи автомобілів

Читать на русском
Автоконцерни змусять знизити викиди вуглекислого газу на 15% до 2025 року і на 30% - до 2030-го.

Автоконцерни змусять знизити викиди вуглекислого газу на 15% до 2025 року і на 30% - до 2030-го.   Єврокомісія запропонувала зобов'язати автовиробників до 2030 року знизити на 30 відсотків викиди шкідливих речовин в атмосферу на нових моделях машин.

Про це повідомляється в прес-релізі на сайті ЄК в середу, 8 листопада, пише «Слово і Діло».

В якості проміжного етапу передбачено зниження шкідливих викидів на 15% в 2025 році.

Обидва показники будуть розраховуватися на підставі чинної до 2021 року норми, згідно з якою вихлопи легкових автомобілів дозволені на рівні до 95 грамів вуглекислого газу на один кілометр. За порушення приписів автоконцернам загрожують великі штрафи.

Пропозиції Єврокомісії не містять квоти на електромобілі. У той же час ЄК хоче за допомогою системи заохочень домогтися, щоб до 2030 року 30% нових автомобілів були оснащені електродвигунами або іншими альтернативними двигунами. Щоб ініціативи Єврокомісії були реалізовані, їх повинні підтримати Європарламент і Європейська рада.

З 2021 року почне діяти Паризька хартія по клімату, ухвалена грудні 2015 року. Представники 195 держав, зокрема, домовилися скорочувати викиди в атмосферу, щоб стримувати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах 2 градусів Цельсія від рівня доіндустріальної епохи, а в ідеальному випадку - в межах 1,5 градуса.

Нещодавно в ООН заявили, що в атмосфері рекордно зросла концентрація вуглекислого газу.

Раніше Париж назвав терміни позбавлення від машин з бензиновими двигунами.

Також новий уряд Нідерландів оприлюднив намір перевести весь автотранспорт на двигуни з нульовим рівнем викидів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: