Повінь у Парижі: затоплені вулиці, закриті музеї, скасовані круїзи – відео

Читать на русском
Столиця Франції переживає одну з наймасшабніших повеней за останні сто років. У місті закриті кілька залізничних станцій, скасовані круїзи, а робота великих музеїв припинена.

Столиця Франції переживає одну з наймасшабніших повеней за останні сто років. У місті закрито кілька залізничних станцій, скасовані круїзи, а робота великих музеїв припинена.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє журнал Conde Nast Traveler.

Paris on flood alert as Seine reaches highest level in over a centuryGuardian News

«Париж переживає найбільш вологий січень за сторіччя. Вода в Сені піднялася більш ніж на п'ять метрів, і її висота продовжує зростати зі швидкістю 1-2 сантиметри на годину. Вже затоплені прибережні вулиці, закрита одна з основних ліній швидкісних приміських поїздів (RER) і кілька туристичних визначних пам'яток, включаючи частину Лувру», – йдеться в повідомленні.

Наразі закрита лінія поїзда RER, яка проходить уздовж лівого берега Сени поблизу таких визначних пам'яток, як Нотр-Дам де Парі, музей д'Орсе, Марсове поле. Очікується, що третя лінія швидкісного метро буде закрита до п'ятниці.

У Луврі вжиті надзвичайні заходи, щоб запобігти шкоді від води для експонатів. Нижній рівень відділу східних мистецтв музею закритий до неділі. Музей Орсе також ужив заходів для збереження творів мистецтва й оголосив про закриття в ніч на четвер і перенесення запланованих заходів на лютий.

Крім того, скасовані круїзи Сеною, оскільки судна не можуть пройти під мостами за нинішньої висоти води.

Схожа ситуація у Франції була в червні 2016 року, коли в результаті проливних дощів рівень води в Сені значно збільшився.

Нагадаємо, через паводок на Закарпатті в деяких містах були проблеми з водопостачанням.

Тим часом у Прилуках Чернігівської області школи та садки закриті.Через ремонт водогону до міста підвозять бутильовану воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: