У Мінекономіки розповіли про термінали для ФОПів

Читать на русском
Мінекономрозвитку зобов'яже продавців і постачальників послуг надавати клієнтам можливість безготівкового розрахунку, але не вимагатимуть обов'язкової установки платіжних терміналів.

Мінекономрозвитку зобов'яже продавців і постачальників послуг надавати клієнтам можливість безготівкового розрахунку, але не вимагатимуть обов'язкової установки платіжних терміналів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

До Ради внесли законопроект про тримісячне відтермінування від сплати ЄСВ «сплячим» ФОПУ Верховній Раді України зареєстрований проект закону про тримісячну відстрочку від податків для «сплячих» ФОП.

«Постанова зобов'язує продавців і постачальників послуг надати клієнтам можливість оплатити товар або послугу безготівково: або з використанням електронних платіжних засобів і платіжних пристроїв, або через електронні платіжні сервіси», - сказано в повідомленні.

У міністерстві нагадують, що така норма передбачена законом «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні».

«Це не зобов'язує всіх підприємців в обов'язковому порядку встановлювати платіжні термінали. Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не вимагають наявності фізичного платіжного пристрою», - заявили в МЕРТ. _ «Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з карти на карту тощо_», - відзначають в Мінекономрозвитку.

У той же час, згідно з повідомленням, ця постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів: підприємці не будуть зобов'язані їх купувати, але отримають можливість орендувати такі пристрої, або навіть отримати їх безкоштовно на умовах банків-еквайерів.

«Крім того, кілька підприємців можуть використовувати один термінал, адже технологічна можливість здійснення зарахувань на різні рахунки через один пристрій вже давно реалізована виробниками і банками», - наголошується в повідомленні.

Крім того, введення обов'язку здійснення безготівкових розрахунків не обмежує підприємців у використанні готівки в межах діючих правил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті міністрів пропонують зобов'язати встановити платіжні термінали всіх суб'єктів господарювання, в тому числі платників єдиного податку.

Як відомо, з початку 2017 року в Україні закрилися 129 тисяч підприємців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: