У Македонії відбудеться референдум щодо зміни назви країни

Читать на русском
Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив про проведення референдуму, на який буде винесено питання про зміну назви країни.

Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив про проведення референдуму, на який буде винесене питання про зміну назви країни.

Про це повідомляє прес-служба македонського уряду, передає «Слово і Діло».

До яких країн українці можуть подорожувати без віз?Ми вирішили наочно показати, до яких країн світу сьогодні українці можуть потрапити без візи й громадяни яких країн їздять без віз в Україну.

«Ви бачите, що йде прозорий процес, ми хочемо рішення на основі національного консенсусу, і щоб воно в кінці було підтверджено громадянами на референдумі», - сказав Заєв.

За його словами, відповідні переговори зараз ведуться з Грецією, і, якщо Греція і Македонія акуратно підійдуть до питання, вони можуть успішно завершитися.

Після оголошення про незалежність від Югославії в 1991 році, Македонія викликала обурення Греції, оскільки використовувала назву однойменного грецького регіону, який розташований на півночі Греції, на кордоні з Македонією.

Зважаючи на цю суперечку, Греція блокувала приєднання Македонії до НАТО і ЄС. Крім того, в ООН країна входить до врегулювання суперечки під офіційною назвою «колишня югославська Республіка Македонія».

Раніше повідомлялося, що більшість греків виступають проти того, щоб термін «Македонія» розглядався в якості варіанту вирішення багаторічної суперечки між Грецією і Колишньої Югославської Республікою Македонією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: