МЗС Німеччини: Росія має повернутися до СЦКК

Читать на русском
Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель наголошує, що російських офіцерів треба повернути до Спільного центру з контролю і координації на Донбасі.

Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель наголошує, що російських офіцерів треба повернути до Спільного центру з контролю і координації на Донбасі.

Про це він сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

З'ясувалися умови повернення російських офіцерів до СЦККРосійська сторона заявила про готовність повернути своїх офіцерів до Спільного центр контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, однак за дотримання низки умов.

Він нагадав, що мета центру полягає у тому, аби «мати прямий зв'язок між Україною і Росією».

«Мета полягає у тому, щоб не виникали конфлікти, щоб уникати їх, щоб якщо вони виникнуть, якимсь чином зменшувати і припиняти їх», - зазначив глава МЗС ФРН.

«Замінити російських офіцерів у цьому центрі не принесе якоїсь переваги, тому що його мета полягає у тому, щоби зберігався безпосередній контакт між українськими і російськими представниками, і через те наша мета повинна полягати в тому, щоб повернути російських офіцерів до складу цієї групи», - додав Габріель.

Нагадаємо, Німеччина закликала ввести збройних миротворців на весь Донбас.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині не вважають конфлікт на Донбасі замороженим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: