У Кабміні розповіли, чи законна торгівля з Росією (виправлено)

Читать на русском
В Кабімнеті мінстрів заявили, що торгівля з Російською Федерацією не суперечить чинному законодавству.

В уряді заявили, що торгівля з з Російською Федерацією не суперечить чинному законодавству.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав перший віце-прем'єр Степан Кубів під час години запитань до уряду, відповідаючи на запитання депутата від «Самопомочі» Єгора Соболєва щодо того, коли буде припинена торгівля з окупантом.

Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроектЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу сьогодні був ухвалений Верховною Радою. Слово і Діло розбиралося, як голосували нардепи.

«Торгівля, яка сьогодні є в Україні, по-перше, відповідає законодавству, по-друге, цілісності України, а по-третє, ми говоримо про громадян, які сьогодні проживають на території України», – відповів Кубів.

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу. Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом.

Реінтеграція Донбасу: як тепер правильно називати «ДНР» і «ЛНР»Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка», секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заявив, що за законом про реінтеграцію Донбасу, який сьогодні ухвалила Верховна Рада, вживання термінів так званих «ДНР» та «ЛНР» є неправомірним.

У самому тексті закону є дві згадки про Росію-агресора (в преамбулі та прикінцевих положеннях), а також одна згадка терміну «держава-окупант».

Згідно з текстом закону, до тимчасово окупованих Росією територій у Донецькій та Луганській областях належать земля, річки, озера, внутрішні морські води, надра та повітряний простір над цими територіями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: