У Лутковської розповіли про другий обмін полоненими

Читать на русском
Другий обмін полоненими, яких утримують на території ОРДЛО, може статися швидше, ніж відбувся перший. Але політики повинні домовитися.

Другий очікуваний обмін полоненими, яких утримують на території ОРДЛО, може статися набагато швидше, ніж відбувся 27 грудня 2017 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» повідомив представник уповноваженого ВП з ​​прав людини Михайло Чаплига.

Двозначність статусу Медведчука та роль Кучми для «Мінська». Оцінка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо переговорів та представництва України в мінському процесі.

За його словами, вже зроблено «багато політичних заяв, як на рівні «нормандської четвірки», так і на рівні президентів».

«Ми почули також відповідні заяви від Медведчука, який озвучував певні формули. Тут є дві позиції: обмін може бути проведено простіше, тому що вже є відпрацьовані механізми, верифікації та впевненість в тому, що люди не хочуть, наприклад, бути переміщені на непідконтрольну територію», - зазначив Чаплига.

Він додав, що вже є відпрацьовані механізми.

«Тепер мова тільки про політичне рішення щодо того, коли і за якою формулою це робити (обмін - ред.), І в разі прийняття такого рішення далі буде все швидше, ніж минулого разу», - висловив упевненість представник уповноваженого ВР з прав людини.

Нагадаємо, перший етап звільнення українських заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Українська сторона передала бойовикам Донбасу 233 чоловік, а забрала 73 людини.

Раніше парламентер з гуманітарних питань в Тристоронньої контактної групи по Донбасу Віктор Медведчук заявив про другий етап обміну полоненими, який може пройти за формулою «83 на 29».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: