З'ясувалися подробиці пожежі в бізнес-центрі столиці

Читать на русском
Як відзначають у ДСНС, інформація про пожежу в торговому центрі надійшла рятувальникам о 22:17 11 січня, о 23:13 вона була локалізована, а о 23:20 – повністю ліквідована.

Пожежа в бізнес-центрі SilverBreeze на проспекті Павла Тичини в Києві, що сталася в четвер, 11 січня, перед опівніччю, почалася в закладі громадського харчування, розташованому на першому поверсі будівлі, й поширилася на покрівлю.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на сайт ДСНС.

Як відзначають у ДСНС, інформація про пожежу в торговому центрі надійшла рятувальникам о 22:17 11 січня, о 23:13 вона була локалізована, а о 23:20 – повністю ліквідована.

«Пожежники встановили, що в одному з торгових центрів столиці на першому поверсі в закладі громадського харчування у витяжній шахті сталася пожежа з розповсюдженням на покрівлю сьомого поверху», – йдеться в повідомленні рятувальників.

Як відзначають в ДСНС, інформація про пожежу в торговому центрі надійшла рятувальникам о 22:17 11 січня, о 23:13 вона була локалізована, а о 23:20 – повністю ліквідована.

За інформацією відомства, 25 осіб рятувальники евакуювали з будівлі на безпечну відстань. У ліквідації загоряння брали участь 8 одиниць спецтехніки та 28 осіб особового складу.

Очевидець пожежі, побачивши загоряння зі свого вікна, спробував попередити адміністрацію будівлі. Про це свідок розповів у коментарі телеканалу «112 Україна».

«Вчора (11 січня – ред.) близько 22:00 ми з дружиною з нашої квартири з 16-го поверху помітили іскріння даху ТРЦ SilverBreeze. Оскільки не додзвонилися до адміністрації, я спустився вниз до ТРЦ і зрозумів, що там усе серйозніше, на першому поверсі все було в диму, людей або евакуювали, або вони вийшли. З іншого боку будівлі стояли 2 пожежні машини. Я підбіг до пожежників і сказав, що є іскріння, язики полум'я вже на даху, у відповідь я почув, що вони самі розберуться, й почалося гасіння пожежі», – заявив свідок.

За його словами, коли він знову піднявся на 16-й поверх, дах уже горів, надбудова над цим дахом уже була в полум'ї. Хвилин за 20 пожежники потрапили туди.

«Вони намагалися поливати надбудову висотою 3 метри над дахом, їм не дуже вдавалося. Потім один зі сміливців піднявся на неї, зайшов у епіцентр полум'я й сам загасив», – заявив очевидець.

Раніше повідомлялося, що рятувальники розповіли про загиблих під час пожеж на новорічні свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: