Замах на Чорновол: завершене досудове розслідування

Читать на русском
ГПУ завершила досудове розслідування та скерувала обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних, що звинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол.

Генпрокуратура завершила досудове розслідування та скерувала обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних, що звинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

«Наразі щодо обвинуваченого застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Загалом за вказаним фактом повідомлено про підозру 5 особам: щодо двох обвинувальні акти скеровані до суду й ці особи засуджені до позбавлення волі, одна особа перебуває в розшуку, один підозрюваний помер», – ідеться в повідомлені.

Досудове розслідування щодо інших організаторів та виконавців злочину триває.

Нагадаємо, 24 грудня 2013 року Тетяна Чорновол була жорстоко побита невідомими, після чого колишній президент Віктор Янукович пообіцяв притягнути винних у побитті журналістки до відповідальності й віддав відповідні доручення екс-голові МВС Віталію Захарченку та екс-генпрокурору Віктору Пшонці.

Згодом у справі були заарештовані троє учасників побиття, ще двоє, в тому числі Олег Нетребко, оголошені в розшук.

У 2017 році тіло 47-річного Нетребка було виявлене близько 4 години ранку 15 червня, «смерть наступила в результаті механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: