Макрон розповів про шанси Туреччини на вступ до ЄС

Читать на русском
На сьогоднішній день у Туреччини немає шансів на прогрес у переговорах про вступ до Євросоюзу.

На сьогоднішній день у Туреччині немає шансів на прогрес в переговорах про вступ до Євросоюзу.

Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом у Парижі, пише «Слово і Діло».

Останні події в Туреччині і рішення, прийняті керівництвом країни, унеможливлюють початок процесу щодо приєднання Туреччини до ЄС, заявив Макрон.

За словами глави французької держави, він провів з Ердоганом відверту бесіду. Разом з тим Макрон не виключив розвитку відносин між ЄС і Туреччиною «в формі співпраці, партнерства».

Ердоган в свою чергу заявив, що очікування в черзі на вступ до Євросоюзу «втомило» Анкару.

«Неможливо постійно просити про вступ до Євросоюзу», - сказав Ердоган, нагадаємо, що Туреччина отримала офіційний статус кандидата на вступ до ЄС в 1999 році.

Макрон також висловив стурбованість долею заарештованих в Туреччині журналістів, а також професорів і студентів Галатасарайского університету, які раніше підписалися під відкритим листом з критикою політики Анкари щодо курдів. Глава Єлисейського палацу закликав Ердогана дотримуватися основних прав і свободи громадян.

Демократичні країни повинні не тільки боротися з тероризмом, але також «стояти на захисті принципів правової держави», додав Макрон. Ердоган на це відповів, що «у терору і тероризму є садівники», тобто «люди, які вважаються ідеологами» і «зрошують посіви своїми колонками в газетах».

Раніше повідомлялося, що ЄС уріже фінансову допомогу Туреччині.

На початку вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить можливості для входження Туреччини в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: