Переговорний глухий кут: ЄС уріже фінансову допомогу Туреччині

Читать на русском
В Євросоюзі диктують Туреччини свої умови і незадоволені режимом Ердогана. В Анкарі заявили, що більше не мають потреби в членстві в ЄС.

Після заяви президента Туреччини про те, що його країна більше не потребує членства в ЄС, Євросоюз має намір скоротити фінансову допомогу Анкарі, яка виплачується в рамках програми підтримки кандидатів в члени ЄС.

Про це пише DW.com, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що в ході обговорення бюджетного плану на 2018 було вирішено зменшити суму виділених Анкарі коштів на 105 мільйонів євро в порівнянні з першим проектом бюджету, який був складений Єврокомісією.

Крім того, ще 70 мільйонів євро будуть виплачені, тільки якщо в Брюсселі побачать прогрес у дотриманні Анкарою принципів правової держави.

При цьому, в період з 2014 по 2020 роки загальні виплати для Туреччини повинні були скласти близько 4,5 мільярда євро.

Як відомо, офіційно Анкара стала кандидатом в ЄС в 2004 році, але переговори з ЄС зайшли в глухий кут, після спроби військового перевороту в країні в 2016 році, в слідстві якого влада Туреччини почали масові арешти.

На початку вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить можливості для входження Туреччини в ЄС.

Пізніше представник Євросоюзу із зовнішніх справ Федеріка Могеріні сказала, що переговори про членство Туреччини в ЄС тривають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: