Нацбанк затвердив новації щодо касових операцій у гривні

Читать на русском
НБУ унормував порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні в зв'язку з оновленням українського законодавства.

НБУ унормував порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні в зв'язку з оновленням українського законодавства.

Про це повідомили в НБУ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

У S&P дали прогноз курсу гривні на три рокиАгентство Standard and Poor's спрогнозувало динаміку зміни курсу національної валюти щодо долара США.

Положенням передбачається низка новацій, у тому числі так звана «пневмопошта» – можливість здійснення підприємством збору готівкової виручки, отриманої від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), для подальшої її здачі до банку з використанням комплексу технічних і програмних засобів, розташованих у місці здійснення готівкових розрахунків, що гарантують безпечну передачу коштів із робочих місць касирів до спеціально обладнаного приміщення для зберігання та подальшої здачі готівки до кас банків.

Також передбачається можливість здавання готівкової виручки до банку через підприємства, які отримали ліцензію НБУ на надання банкам послуг з інкасації.

Крім цього, з'являється можливість покладання функцій касира на працівника іншого підприємства, залученого на підставі укладеного договору на надання послуги з надання персоналу.

Також НБУ лібералізував низку вимог щодо ведення касових операцій.

Нагадаємо, раніше НБУ вирішив зменшити обсяг обов'язкових резервів, який банки мають зберігати на коррахунках у центральному банку щоденно на початок операційного дня.

Нагадаємо, Нацбанк зобов'язали перерахувати до держбюджету понад 50 мільярдів.

Раніше в НБУ відзвітували про грошові перекази в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: