Стало відомо, хто розслідуватиме вбивство Ноздровської

Читать на русском
До розкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської будуть залучені найкращі фахівці розшуку та кримінального блоку.

До розкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської будуть залучені найкращі фахівці розшуку та кримінального блоку.

Відповідне доручення дав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий 3 січня під час відеоселекторної наради, повідомляє прес-служба Нацполіції, пише «Слово і Діло».

Вбивство правозахисниці Ноздровської: справа про «кругову поруку» і «тест для суспільства»Справа про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської має всі шанси стати переломним моментом у відносинах влади та майданівців.

«Ставлю завдання Національній поліції та Головному слідчому управлінню – створити координаційний штаб, задіяти найкращих фахівців. Максимально організувати роботу розкриття тяжкого злочину фахівцями департаменту карного розшуку та слідчих», – сказав Яровий.

Також він доручив взяти на особливий контроль проведення всіх необхідних експертиз.

«Якщо потрібні фахівці з інших областей, ми негайно їх викличемо», – зазначив заступник міністра.

Яровий додав, що наразі необхідно негайно «налагодити взаємодію» між департаментами поліції, громадськими активістами та ЗМІ щодо розслідування цього злочину. За його словами, слідче управління постійно взаємодіє з Генпрокуратурою.

Раніше правоохоронці назвали чотири версії вбивства Ноздровської.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська.

Правозахисниця кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у Демидові на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні й продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Аваков і Князєв взяли під контроль розслідування вбивства правозахисниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: